Drij­vend zon­ne­park in Noorder IJplas

De gemeente Amsterdam heeft vandaag via het  stads­deel Noord be­kendgemaakt dat zij ze een aan­vraag heeft gekregen om een om­ge­vings­ver­gun­ning te verstrekken voor het re­a­li­se­ren van een drij­vend zon­ne­park in de Noorder IJplas.

Eerdere plannen voor een cruiseterminal in dat gebied zijn gesneuveld.

Omdat nog geen vergunning is afgegeven kan er nog geen bezwaar worden gemaakt. Dat kan binnen zes weken na publicatie van de vergunning.

Voor het gebied tussen Amsterdam Noord, de Achtersluispolder en de Coentunnelweg zijn ook plannen gemaakt waarbij recreatie een belangrijke rol speelde. Het ging om watersport, hardlopen (‘rondje Noorder IJplas) en de recreatieve Dam-tot-Dam-fietsroute die tussen plas en Noordzeekanaal in moest komen. Ook zou een nieuwe snelle OV-route langs de plas kunnen kunnen lopen.

Eerder werd een snel fietspad langs de plas geopend. Het gebied zelf is een mooi stukje oerwoud.

Deel dit artikel:

4 reacties

 • Brabozaankanter

  Oerwoud…
  Graag houden zo, laat Zaandam niet het overloopputje van Amsterdam worden …

 • Boer

  Zonnepanelen in de noorderij plas en ook nog recreatie? Dat gaat niet samen. Geef de mensen de ruimte van de natuur en geen zon en schitterend glinsterend in de zon een onnatuurlijke glinstering. Het is absoluut niet slim. Want recreëren en een eiland met zonnepanelen in het water betekent dat mensen er niet mogen komen. Hoe wil je daar dan zwemmen, recreëren en met bootjes in het water. Wat kunnen we doen?

 • Martin

  Noorder IJplas is Amsterdam geen Zaandam

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *